Over mijzelf

Rosanne Weijers Mesologie Mesoloog

Mijn naam is Rosanne Weijers en sinds april 2022 mag ik mijzelf Mesoloog noemen. 

Ik ben ooit opgeleid tot verpleegkundige in het ziekenhuis (MCA Alkmaar) en heb daarnaast verschillende opleidingen gevolgd in zowel sport, voeding en gezondheid. Ik ben ruim 15 jaar werkzaam in de gezondheidszorg en heb veel kennis op kunnen doen van het menselijk lichaam. Naarmate de jaren vorderde werd ik steeds meer bewust van het feit wat voor invloed we kunnen uitoefenen op ons eigen herstellend vermogen en waar het lichaam allemaal wel niet toe in staat is.

Veel mensen weten niet meer hoe het is om fit wakker te worden, energiek de dag door te komen en te genieten van het leven. We zijn gewend geraakt aan een pijntje hier, een klachtje daar en dit maar voor lief te nemen. Het is in deze tijd helaas niet meer vanzelfsprekend om gezond oud te worden.

Door mijn ervaring in het ziekenhuis, in de wijkverpleging en verzorgingshuizen ben ik gaan twijfelen aan de manier waarop de westerse geneeskunde is ingericht. We willen graag zo snel mogelijk van onze klachten af maar deze worden helaas vaak symptomatisch behandeld. Ik ben mij daarom gaan verdiepen in andere geneeswijzen, want hoe mooi is het als we alle kennis uit de wereld meenemen om iemand zo optimaal mogelijk te kunnen helpen. 

Op mijn pad kwam de opleiding Mesologie (hoogst gekwalificeerde natuurgeneeskundige opleiding) waar ik meer dan 4 jaar enorm veel kennis heb mogen opdoen. Ik ben heel anders naar het menselijk lichaam gaan kijken en de embryologie speelt hier een belangrijke rol in.

Holistisch kijken met de kennis uit verschillende geneeswijze en deze integreren om tot de oplossing van het probleem te komen. 

Ik heb al heel veel mensen kunnen helpen en daar doe ik het voor! 

Ik zie jullie graag in mijn praktijk.